Nejstahovanější programy a aplikace

Měsíční archív: Listopad 2014

Listopad
25
0

Adobe Reader

Aplikace Adobe Reader by v dnešní době měla být součástí každého notebooku či počítače. Jedná se především o masivní rozšíření elektronických dokumentů, konkrétně tedy speciálního formátu pdf neboli portable document format.

Pokud si stáhnete klasickou aplikaci Adobe Reader zdarma, tak budete mít možnost tyto dokumenty pouze prohlížet. Abyste mohli tyto dokumenty vytvářet nebo editovat, museli byste mít placenou verzi tohoto programu.

Pokud byste hledali alternativu, tak například open source balík OpenOffice dokáže převádět mezi klasickými dokumenty a pdf dokumenty. Základní vlastností aplikace Adobe Reader je rychlé vyhledávání v textu, zobrazení 3D náhledu, možnost zabezpečit dokument digitálním zámkem, tisk a spousta dalších věcí.

Nová verze tohoto programu s označením 8 toho přináší spoustu nového. Jedná se například o online komunikaci mezi uživateli tohoto programu, zjednodušené a nové uživatelské prostředí, lepší možnost zabezpečit dokumenty, organizování a čtení elektronických knih.

Dále podporuje převod webových stránek a emailových zpráv do formátu pdf, dokáže přehrát multimediální obsah, který vložíte do dokumentu a tak podobně. Aplikace je v českém jazyce, takže práce s ní nečiní žádné problémy. Výrazně rychleji oproti předešlým verzím probíhá také načítání aplikace. Aplikaci můžete stáhnout pomocí odkazu níže.

Vložil Adobe Software | Štítek , , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

Opera

Opera je univerzálním a velice rychlým internetových prohlížečem , který může nabídnout, co běžný uživatel potřebuje k surfování po internetu. V nejnovější verzi tohoto prohlížeče naleznete jádro Blink, které je využívání například také v prohlížeči Google Chrome.

Mezi přednosti Opera řadíme zejména pokročilou práci s internetovým obsahem a podporu nejnovějšího webového standardu. Velice užitečná je určitě integrovaná čtečka PDF dokumentů a mini mp3 přehrávač. Opera dokáže také sama přistoupit k vaší webkameře a mikrofonu, takže můžete naplno využívat video hovorů bez potřeby ostatního softwaru.

Samozřejmě se však nemusíte obávat zneužití této funkce, neboť pokud navštívíte nějakou stránku, která požaduje využití webkamery a mikrofonu, Opera se vám sama zeptá, jestli je spustit či nikoliv. Šikovně vyřešená je také práce se samotnými panely, které mezi sebou můžete libovolně přetahovat.

Prohlížeč si můžete přizpůsobit kompletně k obrazu svému, a to jak díky skinům, kterých je na internetu nepřeberné množství, tak díky různým doplňkům, pluginům a tak podobně. Inovativní je zde systém takzvaných vizuálních záložek, které jsou zobrazovány ve formě dlaždic. Ke každé záložce si můžete přiřadit vlastní screenshot, abyste ji rychle a bezpečně ihned poznali.

Operu si můžete STÁHNOUT ZDE.

Vložil Internetové prohlížeče | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

AVG Anti-Virus Free Edition

Antivirových programů je na trhu opravdu veliké množství. Některé si můžete stáhnout zadarmo, za některé musíte zaplatit. Jedním z nejznámějších antivirových programů je určitě AVG, které nabízí jak software placený, tak software zadarmo.

Zadarmo si můžete stáhnout antivirový program AVG Anti-Virus Free Edition. Oproti minulé verzi tohoto programu jsme se dočkali několika zásadních změn. V prvé řadě se jedná o optimalizaci datových a operačních nároků. Za veliké nároky na operační paměť bylo totiž AVG v minulosti hodně kritizováno.

Uživatelům se také nelíbily neustále vyskakující okna, prostřednictvím kterých komunikoval program s uživatelem, takže tomuto se tvůrci této verze také vyhnuli, což opět snížilo nároky na paměť.

V nové verzi bylo také urychlení načítání samotné aplikace. Jediná nevýhoda tohoto programu je to, že se chce vnutit do vašeho internetového prohlížeče. Další věcí, která byla změněna, byl vzhled, který dostal metro podobu, což je výhoda například u tabletů nebo notebooků s dotykovým ovládáním.

Mezi další funkce tohoto programu patří dále například třístupňový scan systému, automatická aktualizace virové databáze, online ochrana uživatele a tak podobně.

AVG Antivirus Free Edition můžete STÁHNOUT ZDE.

Vložil Antivirové programy | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

Nero 2014

Nero je pravděpodobně nejznámějším vypalovacím programem na trhu a to již opravdu dlouho. Pryč jsou však ty doby, kdy program Nero sloužil pouze k vypalování. V současné době se jedná o veliké multimediální centrum, které je funkcemi přímo přeplněno.

Nero se v současné době dokáže postarat o takřka veškeré činnosti, které se týkají hudby, fotek nebo videa. Verze 2014 navíc přináší zásadní změnu uživatelského rozhraní, které přišlo zejména s inteligentní vnitřním ovládáním , které disponuje chytrým a plnohodnotným systémem drag & drop, tedy chytni a pust.

Jako uživatel tedy jen vyberete potřebná data a přetáhnete do nově vznikajícího projektu, to je všechno. Automaticky se vyberou možnosti, přičemž poté stačí zadat jenom potřebné detaily. Poté se hned spustí vypalování nebo samozřejmě nějaká jiná vybraná činnost.

V Neru 2014 je také integrovaný inteligentní manažer, pomocí kterého můžete pohodlně prohledávat složky a soubory. Design tohoto multimediálního centra je taktéž velice pohodlný a přehledný, kdy si v základním rozhraní vybíráte z přehledné a ucelené nabídky služeb. Spuštění služby je pak otázka jednoho kliknutí. Aplikaci Nero 2014 si můžete stáhnout níže. Jedná se o zkušební trial verzi.

Vložil Oblíbený software | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox je jedním z nejoblíbenějších internetových prohlížečů v současné době. Svým uživatelům nabídne velice intuitivní uživatelské rozhraní, které v první řadě klade důraz na zachování ergonomie ovládání při zobrazení webové stránky v největší možné ploše.

Mezi velice silné stránky Firefoxu patří rozhodně možnosti rozšíření, rychlého vyhledávání, anonymního surfování a tak podobně. Právě anonymní surfování je ideálním prostředkem, když jste například u někoho na návštěvě na počítači a nechcete, aby mu vaše prohlížené stránky nadělaly bordel vy vyhledávání, našeptávání a tak podobně.

Poměrně dobře zpracovaným je také integrovaný správce stahování, díky kterému máte ten nejlepší možný přehled o všech stahováních, které probíhají nebo proběhly. Jak již bylo řečeno, síla Firefoxu tkví především z možnostech rozšíření, kdy si jej můžete přizpůsobit naprosto dle sebe.

Na internetu naleznete neskutečné množství pluginu a dalších rozšířeních, které vám mohou pomoci při každodenní práci s tímto prohlížečem. Samozřejmostí je podpora gest, které si můžete nadefinovat v nastavení aplikace. Výhodou je také integrovaný prohlížeč PDF souborů, takže se nemusíte spoléhat na produkt Adobe. Mozillu Firefox můžete zdarma stáhnout níže.

Vložil Internetové prohlížeče | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

BSPlayer

BSPlayer je v současné době jedním z nejoblíbenějších multimediálních přehrávačů na trhu. Vyznačuje se především svou nenáročností na operační paměť, které nežere při přehrávání videa tolik, jako ostatní multimediální přehrávače.

Uživatelé si jej však oblíbily díky skvělé funkcí hledání titulků. Pokud si například stáhnete nějaký film nebo seriál, tak musíte jít většinou na nějakou stránku s českými titulky, na které si je stáhnete. Netrvá to samozřejmě nijak dlouho, ale je to poměrně otravné.

Jakmile pustíte nějaký snímek v BSPlayeru, program sám automatické najde vhodné titulky pro daný formát snímku. V nastavení si pak můžete nastavit, jestli chcete vyhledávat pouze české titulky nebo také anglické a podobně, z jakých chcete vyhledávat titulky zdrojů a další možnosti.

S titulky pak můžete v programu libovolně pracovat, měnit jejich umístění, měnit velikost, či barvu, zkrátka možnosti nastavení jsou opravdu široké. Samozřejmostí je podpora skinů aplikace, kterých si můžete stáhnout opravdu veliké množství.

Oblíbenou funkcí BSPlayeru je také podpora přehrávání internetových televizí a rádií. Mezi podporované video formáty patří avi, divx, wmv, asf, ogm, mp4, mov a spousta dalších.

BSPlayer můžete STÁHNOUT ZDE.

Vložil Multimediální přehrávače | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

KMPlayer

Kvalitní multimediální přehrávač by měl být základem každého počítače či notebooku. Dnešní doba nabízí samozřejmě nepřeberné množství takových přehrávačů, které si můžete v drtivé většině případů stáhnout zdarma.

Některé přehrávače se specializují na přehrávaní hudby, některé zase na přehrávaní videa, takže je určitě lepší mít na audio a video různé přehrávače. Jedním z velice oblíbených video přehrávačů, které si můžete stáhnout, je určitě multimediální přehrávač s názvem KMPlayer.

KMPlayer podporuje opravdu širokou škálu formátů a kodeků, takže by neměl být problém s ním přehrát takřka cokoliv. Funguje také jako přehrávač DVD nebo VLC. Mezi uživateli je tento přehrávač oblíbený také z důvodu toho, že podporuje přehrávaní poškozených nebo nekompletních souborů.

Vadné snímky v souboru samozřejmě přeskakuje. Když si tedy například stahujete film z nějakého internetového uložiště, můžete si jej začít přehrávat již během stahování s tím, že během sledování se soubor stáhne kompletní. V přehrávači KMPlayer je integrovaný OGG a ACC analyzátor/dekodér. Podporuje také obrazy disků ve formátu nrg, img, iso nebo bin. Zobrazuje také různé obrázkové soubory ve formátech gif, png a tak podobně.

KMPlayer si můžete STÁHNOUT ZDE.

Vložil Multimediální přehrávače | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

Daemon Tools Lite

Daemon Tools Lite je skvělým emulátorem nechráněných i chráněných mechanik. Určitě se vám někdy v mládi stalo, že jste si chtěli stáhnout nějaký program nebo třeba hru a stáhl se vám jeden soubor, například ve formátu iso, bin a tak podobně. V takovém případě potřebujete další aplikaci, pomocí které tento soubor můžete zpracovat.

Takových aplikací je k dispozici na internetu ke stažení několik, přičemž jednou z nejoblíbenějších mezi uživateli je určitě aplikace s názvem Daemon Tools Lite. Pomocí této aplikace můžete vytvářet virtuální disky, přičemž můžete obejít i většinu ochran proti kopírování, jako například SecuROM, Laserlock, RMPS, SafeDisck a tak podobně. Pokud bychom se měli podívat na podporované formáty, tak se jedná například o bin, cue, iso, bwt, ccd, cdi, b5t, pdi, nrg, b6t a tak podobně.

Pokud si tuto aplikaci stáhnete, tak si dejte pozor při instalaci, kdy vám průvodce žádá o svolení k instalování dalších služeb, kterými mohou být například AVG PC TuneUP, PasswordBox a tak podobně. Pokud o tyto programy nestojí, tak zvolte vlastní instalaci, kde programy odstraníte. Aplikaci si můžete stáhnout zdarma pomocí odkazu níže.

Vložil Oblíbený software | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

Google Chrome

Internetových prohlížečů je v dnešní době k dispozici poměrně veliké množství. Každý si tak může vybrat ten, který mu sedne nejlépe. Samozřejmě si můžete nechat poradit a podívat se na nějaké internetové diskuze, fóra a tak podobně. Tam se však dozvíte akorát to, že každý upřednostňuje svůj oblíbený internetový prohlížeč a téměř všichni haní Internet Explorer. Nejlepší cestou pro výběr svého oblíbeného internetového prohlížeče je tedy určitě vyzkoušet si nějaké a zůstat u toho, který vám sedne.

Jedním z velice oblíbených prohlížečů poslední doby je určitě Google Chrome od společnosti Google. Jedná se o open source prohlížeč, jehož zaměřením je především stabilní, rychlé a přehledné uživatelské rozhraní. Velikou výhodou tohoto prohlížeče je pak inteligentní adresní řádek, do kterého můžete samozřejmě zadávat adresu, avšak slouží také jaké vyhledávač klíčových slov.

Kvůli zvýšení bezpečného prohlížení na internetu si prohlížeč stahuje pravidelně seznam nebezpečných internetových stránek, před kterými pak uživatele varuje. Prohlížeč má také inteligentní součást, kterou je správce procesů, kde můžete sledovat, která záložka zabírá největší množství operační paměti. Internetový prohlížeč Google Chrome si můžete stáhnout níže.

Vložil Internetové prohlížeče | Štítek , , , , | Zanechat komentář
Listopad
25
0

VLC Media Player

Multimediálních přehrávačů je v dnešní době opravdu veliké množství, takže si můžete vybrat ten, který vám bude stoprocentně sedět. Přehrávače se liší zejména ve funkčnosti, tedy jaké formáty dokáží přehrát a tak podobně.

Právě v tomto ohledu patří k těch nejvyhledávanějším a nejoblíbenějším mezi uživateli multimediální přehrávač s názvem VLC Media Player. Pomocí přehrávače VLC Media Player můžete přehrávat jak hudební formáty, tak samozřejmě také zejména video formáty. Podpora titulků je samozřejmostí. Velikou výhodou u této aplikace je také možnost streamování po síti. VLC Media Player se hodí také pro starší počítače nebo notebook se slabší pamětí.

Zabírá totiž jenom opravdové minimum operační paměti. Aplikaci si můžete nainstalovat jak na stroje s operačním systémem Microsoft Windows, tak také na Mac OS X nebo Linux. Pokud bychom se měli podívat na nějaké formáty, se kterými si aplikace dokáže poradit, tak se jedná například o MPEG, ASF, Avi, WMV, WMA, MP4, OGG, MOV, FLAC, AAC a jiné. Aplikace je ke stažení samozřejmě zdarma. Stáhnout si ji můžete prostřednictvím odkazu níže.

VLC Media Player si můžete STÁHNOUT ZDE.

Vložil Multimediální přehrávače | Štítek , , , , | Zanechat komentář